Vrste brusilnih nastavkov

Poznamo brusilne nastavke različnih oblik, grobosti in velikosti, narajenih iz različnih materialov (smirkovega papirja, kovine, kamna, klobučevine itd.), med seboj pa se razlikujejo tudi v namenu uporabe. V naši spletni trgovini jih najdete tukaj:
https://zala-nails.si/pripomocki/brusilni-nastavki.html. 

Brusilni tulci
so iz smirkovega papirja. Ne moremo jih očistiti in so podobno kot pile za enkratno uporabo. Lahko jih uporabljamo za odstranjevanje plasti gela, izravnavanje površine gela ter pri pedikuri za odstranjevanje poroženele kože na stopalih. Kupimo lahko brusilne tulce različnih grobosti. Pomankljivost brusilnih tulcev je, da se med delom ZELO segrevajo, zato jih moramo uporabljati previdno!

Karbidni brusilni nastavki 
so iz zelo obstojne kovine. Imajo dolgo življensko dobo, idealni so za odstranjevanje akrila, poligela, gela. Ne uporabljamo jih direktno na naravnem nohtu. Lahko jih čistimo in steriliziramo. 

Keramični brusilni nastavki 
imajo podobno kot karbidni nastavki, dolgo življensko dobo. Nastavki se pri delu skoraj ne pregrevajo in se uporabljajo za odstranjevanje gela, akrila, poligela.Prav tako kot vsi ostali brusilni nastavki, so tudi ti različnih grobosti. Lahko jih čistimo in steriliziramo.

Diamantni brusilni nastavki 
imajo dolgo življenjsko dobo, najdemo jih v različnih oblikah in različnih grobosti. Uporabljajo se predvsem na naravnih nohtih in za rusko manikiro. Lahko jih čistimo in steriliziramo. 

Čiščenje brusilnih nastavkov 
Pravilno čiščenje, sterilizacija orodja in brusilnih nastavkov je zelo pomembna saj preprečuje prenos različnih infekcij in glivic. Najprej moramo brusilne nastavke dobro očistiti s krtačo v topli vodi, ki ji dodamo milo. Brusilne nastavke nato popivnamo s papirnato brisačko in jih dezinficiramo. Najlažje jih dezinficiramo tako, da jih položimo v kad z dezinfekcijsko tekočino za orodje. Nato jih steriliziramo. 

Vsebino povzela in uredila: mag.Jasmina Bajc